Over Horlepiep

Wil je meer gaan bewegen hou je van dansen?

Misschien is volksdansen dan iets voor jou?

3 GOEDE REDENEN OM JE BIJ HORLEPIEP AAN TE MELDEN:

DANSEN IS DE MEEST GEZONDE SPORT

Onderzoek heeft uitgewezen dat volksdansen supergezond is. De spieren worden op een gunstige manier belast en je werkt aan je uithoudingsvermogen zonder overbelasting. Volksdansen verbetert het geheugen en werkt ontspannend. Volksdansen draagt daardoor bij aan het verlagen van de biologische leeftijd

IEDEREEN IS WELKOM

Je hebt voor volksdansen geen uitgebreide uitrusting nodig, een paar makkelijk zittende schoenen is voldoende. Bij Horlepiep staat plezier voorop. We zijn geen competitieve vereniging, meedoen is voldoende en iedereen kan het leren.

HET IS SUPER GEZELLIG

Niet alleen de lessen zijn gezellig maar er worden ook regelmatig dans-workshops en instuiven georganiseerd. Je kunt meegaan op uitjes en tijdens de zomerstop is er een fietsclubje. Maar niets moet, alles mag.

Werelddansgroep HORLEPIEP is sinds 1984 actief in Harderwijk en biedt een gezonde en actieve manier van bewegen op muziek voor jong en oud.

Elke week kan er op dinsdagmorgen ( voor ouderen) ,woensdagmorgen en op donderdagavond op verschillende niveaus (beginners en gevorderden) worden gedanst onder deskundige leiding. Er worden dansen uit veel verschillende landen aangeleerd. Bijvoorbeeld: Ierland, Israël, Roemenië, Griekenland, Oekraïne, Hongarije, Turkije, Albanië, Engeland. Maar ook Nederlandse dans wordt niet vergeten. Twee keer per jaar wordt er een themamiddag georganiseerd. Vaak gaat het dan om thema’s of dansen uit een bepaald land of rondom een bepaald thema. Begin januari houden we een nieuwjaarsbal . Het seizoen sluiten we eind mei af met een eindbal.

Horlepiep ontleent haar naam aan een oude volksdans en klinkt naar gezellig volksvermaak. Dat is precies wat onze dansgroep beoogt. Het is niet alleen het dansen wat ons bindt maar ook andere momenten.