Activiteiten

Open lessen Werelddans

Op zaterdag 9 september zijn er twee open lessen in de Kiekmure:

Om 11.00 uur: Een les met eenvoudige dansen uit verschillende landen, voor iedereen.

Mensen met of zonder danservaring en van alle leeftijden; iedereen is van harte welkom om mee te dansen!

Om 13.00 uur: Een les met diverse dansen uit verschillenden landen.

Voor een aantal van deze dansen is enige danservaring wel fijn, maar iedereen is van harte welkom om te komen kijken en het eens te proberen!

Deze Open lessen worden verzorgd door Werelddansgroep Horlepiep.

Bij Werelddansgroep Horlepiep kan iedereen terecht om lekker te dansen op wereldmuziek. De dansen en de muziek komen van over de hele wereld: Albanië, Oekraïne, Israël, Hongarije, Brazilië, Roemenië, de Balkan, Frankrijk, Bulgarije, Turkije en meer.

De meeste van deze dansen worden gedanst in een kring of een slinger, sommige in paren (maar je hoeft geen danspartner mee te brengen naar de les) en sommige in een blok-opstelling. Behalve passen, bewegingen en figuren leer je ook iets over culturen en dansplezier staat voorop!

Terugblik op Goud voor Oud 25 februari 2023

Werelddansgroep Horlepiep heeft op 25 februari een Goud van Oud dansfeest georganiseerd met een gouwe ouwe gooi-niets-weg-markt. Er werd gedanst onder leiding van Margriet van der Putte-Pols en Wilma ter Steeg. Op deze middag kon u weer genieten van de favoriete dansen uit het verleden. Naast alle dansen werd er een tweedehands markt gehouden. De opbrengst was voor de slachtoffers van de aardbeving in Turkije en Syrië, giro 555.

De opbrengst van de rommelmarkt en donaties was 350 € en is inmiddels gestort op giro 555.

Het was een hele geslaagde middag met een opkomst van ruim 40 dansers.